Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Εκδρομή στην Αρχαία Επίδαυρο

  Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων οργάνωσε φέτος εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Επίδαυρο στις 19 Μαΐου 2019 ημέρα Κυριακή με 229 άτομα.
  Επισκεφτήκαμε την Αρχαία Επίδαυρο , όπου παιδιά και γονείς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ξενάγηση που περιελάμβανε τα βασικά κτίρια και μνημεία του Ασκληπιείου, δηλαδή το Ναό του Ασκληπιού, το Άβατο, το χώρο δηλαδή στον οποίο γινόταν η θεραπεία του ασθενή, μέσα από την εμφάνιση του Ασκληπιού στο όνειρό του,  τη Θόλο με την αινιγματική λειτουργία της, το Στάδιο, το Εστιατόριο, το Καταγώγιο, δηλαδή ένα αρχαίο ξενοδοχείο, το Μουσείο και το περίφημο Θέατρό της.













 Μετά την αρχαία Επίδαυρο επισκεφτήκαμε το Λυγουριό, μια κωμόπολη με μακραίωνη και πολυσήμαντη ιστορία, κτισμένο στους κατάφυτους πρόποδες του Αραχναίου όρους, που ζωντανεύει το καλοκαίρι χάρη στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου. Τα αξιοθέατά του φανερώνουν τη μακραίωνη και πολυσήμαντη ιστορία της περιοχής. 
  Στο Λυγουριό επισκεφτήκαμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κωτσιομύτη.Ένα θεματικό Μουσείο με σπάνια εκθέματα με ορυκτό, παλαιοντολογικό, φυσικό πλούτο και απολιθώματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καθημερινών επισκεπτών του, αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.  Οι συλλογές του θεωρούνται μοναδικές στην Ελλάδα και από τις πιο πλούσιες της Ευρώπης. Το πιο εντυπωσιακό του έκθεμα είναι ένας αμμωνίτης, ηλικίας 235 εκατομμυρίων ετών που βρέθηκε στο
χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.







 Μετά από το μουσείο και το απαραίτητο διάλειμμα για φαγητό επισκεφτήκαμε την Παλαιά Επίδαυρο για καφέ και παγωτό. Χορτασμένοι από νέες εικόνες και γνώσεις επιστρέψαμε στο σχολείο μας αναπολώντας τις στιγμές που πέρασαν...





Όσοι θέλετε τον οδηγό της εκδρομής σε ηλεκτρονική μορφή πατήστε εδώ για να τον κατεβάσετε.